Proizvodi

Rezne i brusne ploče

Vrhunska linija proizvoda TYROLIT reznih i brusnih ploča nudi razne prednosti kao što su dugi radni vijek, maksimalni učinak i stabilnost prilikom rada.

 

TYROLIT je razvio alate namijenjene za rezanje i brušenje čvrstih materijala, čeličnih šipki, profila napravljenih od čelika i nehrđajućeg čelika, uključujući materijale od ljevanog željeza. Sve ploče su podijeljene po bojama koje predstavljaju materijal koji se obrađuje, što znatno pojednostavljuje pronalazak prave ploče.

Lamelni diskovi

Sa TYROLIT lamelnim diskovima dobijte savršenu površinsku obradu čelika, nehrđajučeg čelika (INOX) i neželjeznih metala (NF) uz iznad-prosječni učinak.

 

Po specifikacijama ovi alati ne sadrže željezo, sumpor i hlor, što ih čini idealnim za rad na nehrđajućim čelicima. Koriste se na visokolegiranim čelicima i nehrđajućem čeliku, kao i na nelegiranim i niskolegiranim čelicima. TYROLIT lamelni diskovi su dostupni i u nekoliko posebnih izvedbi kao što su LONGLIFE C-TRIM, CERABOND, FASTCUT  i druge.

Dijamantni alati

TYROLIT nudi laserski varene i direktno sinterirane dijamantne alate za suho rezanje koji su napravljeni po najvišim standardima kvalitete i sigurnosti.

 

Sa savremenim TYROLIT dijamantnim reznim alatima mogu se rezati i plastika, staklena vlakna ili neprobojno staklo, pored bezbroj vrsta standardnih materijala kao što su tvrdi kamen, beton ili asfalt. Inovativni proizvodi, kao što su super-tanke ili zvučno izolirane rezne ploče, potvrđuju njihov konstantni razvoj i optimizaciju.

Građevinske mašine

Specijalne TYROLIT građevinske mašine su robusne, stabilne i fleksibilne. Takozvane “HYDROSTRESS” mašine su rezultat dugogodišnjeg iskustva u proizvodnji i primjeni u relevantnom polju.

 

TYROLIT mašine su savršeno kompatibilne sa njihovim alatima i u kombinaciji su povoljno i pouzdano rješenje za svakodnevne izazove na gradilištu. Linija proizvoda uključuje mašine za rezanje betona, podne brusilice, mašine za dubinsko bušenje, sisteme za ekstrakciju prašine i mnoge druge.